Hogyan neveljünk BOLDOG gyermekeket?

Felelős Szülők Iskolája

Villapark Várgesztes őzikéje, négylábú recepciósa és mesebeli világa

2019. január 21. - MoniLisa

img_0670.JPG

Sokunk kedvenc téli versének – Öreg néne őzikéje – miliőjében találjuk magunkat amikor kedves vendégfogadással, az erdő állataival és a Vértes minden évszakban pompázatos színvilágot megfestő harmóniáival kísérve megérkezünk Várgesztesre. A csodabeli, mesés lak, a Villapark Várgesztesben valóban az erdő szélén, kristálytiszta levegőjű helyen fogadott bennünket. A hangulatosan kialakított girbe-gurba utcácskákban gyönyörűen berendezett családi házak, villák várják lakóikat. A tulajdonképpen önálló településként működő Villaparkban a gyerekek a főszereplők, de kedves vendégek a nagycsaládok, baráti társaságok is. Minden évszakban pompás hely a feltöltődésre, kirándulásra. Szeretném, ha megismerkednétek ezzel a csodás hellyel és két személyes kedvencemmel, a Villapark szolgálati kutyájával – Zorával - és a Villapark jelképével, az apartmanok falán mindig meleg barna tekintettel néző várgesztesi őzikével.

img_0722.JPG

A Villapark Várgesztes valóban a családok kánaánja. Sok helyen jártam már a családommal belföldön és külföldön egyaránt, de ezt a fajta, kedves, gondoskodó kiszolgálást, bőséges – a gyermekek számára külön készített – étel és programválasztékot nagyon kevés helyen tapasztaltam meg. A pincérek szívből tudnak mosolyogni még azokra a lurkókra is, akik sokadszorra is „véletlenül” dobják le az evőeszközöket. Az animátorok kedvesek és szeretettel vannak a gyerekek felé. Ez az elfogadó, nyugodt harmónia átragad a vendégekre is és talán ezek miatt is úgy tud itt pihenni több száz vendég is egyszerre, mint egy hatalmas családi ranchen, természetesen a bababarát és gyerekbarát szolgáltatások is hozzájárulnak ehhez.

Nem véletlen, hogy a várgesztesi villapark oszlopos tagja a Kids Oasis minősített családbarát szálláshelyek szervezetének, ami garancia is egyben, hogy az összes olyan kényelmi szolgáltatással rendelkeznek, melyre egy kisgyerekes vagy épp nagycsaládnak szüksége lehet.

img_0827.JPG

A Villapark adottságai a természettel egyként pulzálva ezer szabadidős programot kínálnak, akár esik, akár fúj. Lehet itt kisgyerkőcökkel bandázni a Villapark területén – a 25 hektáron kialakított játszótéren, teniszpályán, focipályákon, állatsimogatóban – vagy épp könnyű sétát tenni az év bármely szakában a környéken. Mind a négy évszak más élményt ad itt a Vértesi Natúrpark lábánál, hol biciklivel, hol gyalog, hol téli overálban, hol csak egy napszemüvegben kel útra az ember, de mindig más „ajándékkal” tér haza.

50275132_543478766153128_5960651498533683200_n.jpg

Az érkezésünk örök emlék marad, hiszen négylábú recepcióst kaptunk! No kérem, amikor a recepción egy kedves, értelmes kutyus üdvözöl mindenkit kellő tisztelettel és kedvességgel, akkor általában az ember már teljesen elolvad a „jófejség” recepttől és máris kezdetét veszi a kikapcsolódás jó érzésű lassulási rehabilitációs folyamata. Igen, mert nem csak gyerek és családbarát szálláshelyről beszélgetünk, hanem kutyabarátról is és ezt leginkább Zora támasztotta alá.

A „recin” bejelentkezéskor már kincskeresés feladatot kaptak a srácaim, a hatalmas gyönyörűen berendezett apartman kulcs mellé, ami persze azt eredményezte, hogy mi szülők a fülünkön is lógó csomagokkal vonultunk be a házba, ahol a gyermekeink lázas kincskeresésbe kezdtek. Minden szobát, zegzugot bejárva egyszercsak örömteli ujjongás hallatszott, miszerint a kincses matrica borítékjában bowling kupont leltek. Ezt természetesen nagy örömmel még aznap este beváltottuk, a „bűnbarlangban” lévő biliárdos családi esti „együtt” idő mellé. Imádtuk!

img_0682.JPG

A szállások igen kényelmesek, tágasak, felszerelt konyhával, meghitt hangulatú fenyőfa berendezésekkel és a számomra oly kedves őzikés képpel. Vannak olyan házak is, ahol belül fűtött medence kényezteti a vendégeket, amit persze a gyerkőcök élveznek a legjobban.

A meseházak pedig az elmúlt évek slágerei, ugyanis a berendezés, a falfestés és egyéb eszközök is megelevenítik a meséket. Választhatnak kalóz vagy épp dzsungeles házat is, amiben olyan drámapedagógiai játékra, önfeledt hancúrozásra alkalmas terek várják a legkisebbeket, amiket eddig nem is álmodhattunk volna. Ki hallott, olyat hogy a nappaliban hajóban lehet aludni vagy egy ugrással az árbócra ugrani és a messzelátóval kémlelni a tájat? Hát itt ezt is lehet! És még az ősöknek sem hullik ki a haja, mert nekik is van külön szobájuk.

img_0747.JPG

A Villaparkban igen sok animációs program közül tudnak folyamatosan válogatni a gyerekek, állandóan látogatható a játszóház, a ping-pong, a biliárd szoba és nem mellesleg a fürdő. Hisz a gyerekekkel örök recept a fürdés, amire itt a központi épületben kiváló lehetőség van, sodrófolyosóval, élményelemekkel. Nyáron pedig a kinti medence, csúszda kínál felüdülést.

img_20181106_125623.jpg

Aki pedig a kihívást szereti, azoknak szívből ajánlom a quadtúrát. Gyerek és felnőtt méretű biztonságosan működő quadpályán gyakorolhatjuk be az alattunk zúzó nem kevés lóerő kordában tartásának tudományát, a hepehupák fölötti uralmat. Adrenalin és kaland együtt, melyre a családunk minden tagja vállalkozott, hála a kedves vendéglátóinknak. Az erdő szélén kialakított terepkiránduláson néha erősen koncentrálva a kanyarodások ívére, ütemére, néhol fel-felsikítva kaptunk ízelítőt ebből a sportból. A túravezetőnk adta biztonságot semmire nem cserélném fel, mert az Ő biztatása, néha a bicskája kellett ahhoz hogy néhány kanyart „kiigazítsunk” és tovább zúzzunk. Örök élmény lesz mindannyiunknak, mely kipihenésére a fiúk hatalmas, helyben verbuválódott focimeccsel vezették le az extrém kalandot, míg jómagam egy finom kávéval és egy könyvvel a kezemben dőltem el a kényelmes házunk nappalijában. És itt pillantott rám először a villapark őzikéje, gyönyörűen fotózott képről nézett le rám a barna szemeivel….Melankolikus, tudom. De pont azt közvetítette felém, amit átéltem, nyugalmat, kiszakadást a mindennapok rohanásából és igen, valami természetközeliséget, természetességet. Azóta is élesen él bennem ez a kép és ez a pillanat.

img_0787.jpg

Másnap még hazafelé indulás előtt megmásztuk a Villaparkhoz közeli horgásztó melletti hegyormot. A kilátás pompás és a séta még csak nem is megterhelő, azért akik télen vágnak neki, készüljenek jó kis hótaposókkal, bakancsokkal és valamiféle túrabottal, mert néhol igen meredek a kaptató.

Biztos vagyok benne, hogy egy hetet is bőven megtölthetnénk programokkal. A környék is rengeteg élményt rejt, a Csókakői középkori vár ormát könnyed sétával érhetjük el a hatalmas, esztétikusan kialakított parkolóból. Innen lélegzetelállító látvány tárul elénk. De igen közel van Tata is, ahol az Öregtó, az Esterházy-kastély, a Tatai malmok is megtekinthetőek. Útközben megálltunk a különleges látványt nyújtó úgynevezett lebegő falunál is, a Bokodi-tónál. A látvány igen különleges.

img_0653.JPG

A programokat a család minden tagja számára találhatunk, a Villaparkon belül és a környékén is. A Villapark számtalan apartmanháza több generációs, nagy családok fogadására alkalmas. Elhozhatjuk a nagyikat, nagypapákat, de még az unokatesókat is és mindezt kényelmesen. Számtalan tematikus hétvége, hosszabb időszakok várják a látogatókat, mint például a téli pihenőcsomagok, „forradalmi napok”,  húsvéti tojásolós napok, májusfa állítás.

img_0813.JPG

A Villapark különös tekintettel fordul az egyszülős családok felé és egyedi kedvezmény, hogy a a Villaparkban a gyermekek szállása és ellátása ingyenes egészen 14,99 éves korig, házanként 4 fős gyermeklétszámig!

Köszönöm, hogy a Kids Oasis utazó nagyköveteként meghívást kaptam a Villaparkba és hála a minden igényt kielégítő kiszolgálásért, a kedves, barátságos hangulatért és vendéglátásért a Villapark Várgesztes minden dolgozójának. Biztosan tudom, hogy ide még sokszor és sok barátunkkal visszatérünk!

img_0834.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://felelosszulokiskolaja.blog.hu/api/trackback/id/tr8414580976

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása