Hogyan neveljünk BOLDOG gyermekeket?

Felelős Szülők Iskolája

Egri Vitézek, noszvaji Kalandorok, útra fel!

2018. július 28. - MoniLisa

volkswagen-158463_960_720.png

A nyári vakáció várva várt pillanatai néha nem is olyan egyszerűen indulnak, mert a pakolás, a kinek milyen kütyü, színes gatya vagy napszemüveg a fontos, ki eteti majd a teknőst, a hörcsögöt, és jaj, már csak egy dologért kell visszaszaladnom felkiáltások, amolyan Szeleburdi családos feelinggel töltik meg az indulás perceit. A lényeg, hogy átzsilipeljünk és ehhez igencsak hozzá segít az utazás, a problémáktól, esetleges napi befeszülésektől való eltávolodás. Mindenki izgatott. Irány Noszvaj és Eger, hajrá Vitézek, hangzik a jelmondat, amikor bepöccintjük a kocsi motorját, hogy három napra egy gyönyörű hely érdekességeit fedezhessük fel.

delamotte.jpgÚtközben jön a szólánc, a képes, olvasmányos ráhangolódás – Irány Eger! című jó kis útitervekkel és kedves képekkel illusztrált igazi családi útikönyvvel - és persze a zene, ami elengedhetetlen része családunk minden tagjának. Papa, Mama, gyerekek – akár a Mézgáékat is idézhetném – bár nálunk két iskolás fiú érdeklődése, néha kamaszodó érdektelensége a kihívás. Már sokat hallottak a lovagkorról, hisz több évig a nagyvázsonyi Kinizsi várban élték meg a korabeli ruhákban vonuló, fegyverbemutató és akár ló patkolást is kipróbálható fesztiválok hangulatát…Most kicsit más korba lépünk, a török magyar korra hangolunk és természetesen a hős Dobó és az Egri csillagok összes figurája előkerül az autós utazás során, hisz Eger környékén való barangolás esetében az Egri vár „bevétele” alap.

egrivar.jpgA ráhangolódás fontos, hiszen akkor az ódon falak is élettel telhetnek meg, az ágyuk, a lőrések már felfedezéskor üzennek az ifjúságnak… De még mielőtt azt hinnétek, hogy csak az Egri vár jelent kihívást számunkra a következő 3 napban, akkor tévedtek. A Kids Oasis utazó nagyköveteként a Bükk lábánál elhelyezkedőn noszvaji Oxigén Hotel élményeiben dúskálhatunk majd, külön öröm, nekem kastélyimádónak, hogy a De la motte kastély szomszédságában szállhatunk meg, ahol virtuális és valódi túrát is teszünk a kastély zegzugos részeiben, titkos szellemeket idéző sarkokban.  Nem kérdés, hogy kipróbáljuk-e a Bambínó játszóházat, kirándulunk-e egy kellemeset a hűs, kristálytiszta levegőjű erdőben és mindezt olyan kényeztetés mellett, amit a négycsillagos Oxigen Hotel Superior Family & Spa, családbarát wellness hotel kínál kimondottan gyerek és családbarát szálláshelyként.

monilisa_1.pngSokat szépet hallottunk már Noszvajról, családi és baráti körből igen meleg ajánlással. Noszvaj híres mesébe illő elhelyezkedéséről, vendégszeretetéről, az álomszép tájról és a barokk kiskastélyról, a  De la Motte-kastélyról,  a Bükk hegység ölelésében legyen tél vagy nyár. Számtalan természet- és családbarát programajánlót olvastunk, hát most magunk járunk utána, akár hegyen és völgyön át, a kastélyban, a réteken, a tavaknál, a Barlanglakásokban, a borospincéknél, a patak mentén, a Gazdaházban….

phpthumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Szerző: Tibenszky Moni Lisa

A bejegyzés trackback címe:

https://felelosszulokiskolaja.blog.hu/api/trackback/id/tr3314147023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása