Hogyan neveljünk BOLDOG gyermekeket?

Felelős Szülők Iskolája

Állj egy jó ügy mellé! Válassz Te is missziót!

A Tolerancia Napja alkalmából a Villapark Várgesztes a KórházSulinak adakozik

2019. november 13. - MoniLisa

jotekonysag.jpg

Sok jó ember van és sok jó ügy, de néha kell egy apropó, ami miatt megállunk egy pillanatra. Ilyen lehet a Tolerancia Világnapja, amikor is elgondolkozhatunk azon, hogy mit jelent nekünk a másság, tolerancia, a másság elfogadása.  Beszélhetünk itt a fogyatékosság ügyéről, a bántalmazott állatokról, de az elárvult vagy beteg gyermekekről is.

Egy biztos, van, aki olyan élethelyzetbe kerül, hogy segítségre van szüksége, toleranciára, megértésre és adott esettben tárgyi segítségre is.

Ezt sokféleképpen lehet megadni, egy jó szóval, egy meghallgatással, egy meleg teával, kávéval, vagy épp orvosi szakellátással.

Számtalan olyan kezdeményezés van, ami támogatásra méltó, hajléktalanoknak ételt osztani, gyerekeket megnevettetni, játszani velük, a nagyszülőket ápolni, a lelki vagy testi betegségben szenvedőket orvosolni. Ezt elkezdhetjük egyedül, közösségben, de akár rögvest a családunkban is. A lényeg, hogy tegyünk egy-egy lépést ezen az úton, a többi jön magától.

Jómagam a KórházSuli jószolgálati nagykövete vagyok, mert hiszek a tanulás és a gyógyulás erejében és abban a kezdeményezésben, ahol diákok segítenek, diákoknak, motiválják Őket, élményt és értelmet adnak azoknak a hosszú napoknak, amikor kórházban vannak vagy épp hosszú hetekig rehabilitálják Őket. Szép és nemes misszió, melyhez már igen sok önkéntes, cég csatlakozott.

 

Követként ezt írtam az adománygyűjtő szöveghez:

„Segíts újra nevetni, tanulni, élni! -

Minden erő és félelem a lelkünkből indul, ha vannak melletted társak, barátok, közösség, ami átsegít a nehézségeken, betegségen, akkor boldogan tudsz nézni magadra és a világra. Nyitott, bizakodó leszel, de ehhez kell egy személy, egy csapat, egy barát, aki figyel, felkarol, tanít.

Ezt valósítja meg a KórházSuli Program, olyan diákok életében, akik egy baleset vagy egy betegség okán kiszakadnak a mindennapi iskolás közegükből, családjukból.

Sokszor sajnos hónapokig nem találkoznak társaikkal, ezért fontos, hogy ébren tartsuk bennük a reményt, felkeltsük kíváncsiságukat a világ iránt játékos tanítással.

A KórházSuli Programban dolgozó önkéntesek komoly lelki és tanítási munkát végeznek, kapcsot jelentenek a beteg gyerekek és világ, közösségük között.

Munkájuk támogatására, tananyagfejlesztésre, közösségépítésre gyűjtünk!”

 

tolarancia_vilagnap.jpg

 

Örömömre régi kedves partnerünk, a családbarát szolgáltatásairól híres Villapark Várgesztes is a kezdeményezés mellé állt. „A KórházSuli gyermeksegítő küldetését a családbarát Villapark támogatja és velünk együtt támogatják mindazon Vendégeink, akik november 9-edikei éjszakájukat nálunk töltik, mert az aznapi bevételünk 1%-át a KórházSuli munkájának támogatására fordítjuk és számukra az összeget a november 16-i Tolerancia Világnapja alkalmából átutaljuk.”  - fogalmaz Péter Attila, a Villapark Várgesztes marketing -és értékesítési vezetője.

 

villapark_1.jpg

 

Remélem, hogy egyre több cég, szálloda, vállalat tesz kézzelfoghatóan nemes célokért, ezzel is érzékenyítve, példát mutatva másoknak.

Merjetek Ti is találni egy célt, egy támogatandó kezdeményezést és mellé állni, akár csak elvekben, kommunikációban, akár önkéntes munkával, akár adományokkal, mert csak így együtt tehetünk jót és érthetjük meg a tolerancia fogalmát.

Mi magunk a Felelős Szülők Iskolája csapatával több mint száz gyermeknek tartunk majd érzékenyítő foglalkozást, beszélgetést a Tolerancia Világnapjához kapcsolódóan, hogy megtapasztalhassuk milyen kerekesszékben élni, látássérültként tájékozódni és egyáltalán mit jelent toleránsnak lenni egymás iránt.

 

beteg_gyerek.jpg

 

Aki kíváncsi a KórházSuli tevékenységére, azt szeretettel várjuk november 20-án rendezett előadásunkon – Mi az, ami megbetegít, mi az, ami meggyógyít címmel -  ahol a betegségek testi-lelki hátteréről, a tanítás, közösség gyógyító erejéről is beszélünk gyermekorvos, kórházpedagógus bevonásával.

Álljon itt egy kedvenc idézetem, mely akár a Tolerancia Napjára is jó mottóul szolgálhat:

„Egy napon megérint az élet; másképp, máskor,
más szándékkal, mint valaha is képzelted"
/Márai Sándor/


 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://felelosszulokiskolaja.blog.hu/api/trackback/id/tr415304058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása